Werkwijze

Een coachingstraject start met een intakegesprek. Dit eerste gesprek is kosteloos en vrijblijvend en duurt max. 1 uur. In dit eerste gesprek ligt de nadruk, naast kennismaken, op de te behalen leerdoelen. Waar loop je tegenaan? Wat wil je bereiken? Vervolgens kijken we hoe we dit gaan realiseren en hoeveel sessies we denken nodig te hebben.

Een coachingstraject bestaat gemiddeld uit vijf á zes sessies van 1,5 uur. In deze sessies kunnen ook opdrachten gegeven worden om thuis en op het werk mee aan de slag te gaan. De coachingssessies vinden doorgaans plaats op ons adres in Bilthoven. Soms kiezen we ervoor om tijdens de sessie te gaan wandelen. Op deze manier is het makkelijker om even afstand te nemen van de dagelijkse beslommeringen. Doordat je fysiek in beweging bent, komt er ook iets in beweging in je hoofd. Het is makkelijker om vaste gedachtepatronen te doorbreken en stil te staan bij levensvragen, persoonlijke keuzes en andere dingen die werkelijk belangrijk zijn.

Wij scheppen in het coachingsgesprek de veiligheid die nodig is om de diepte in te gaan. We zijn vervolgens niet bang om in die veilige situatie lastige en confronterende vragen te stellen – de vragen die nodig zijn om te reflecteren en zo je zelfkennis te vergroten. Zo komt er meer inzicht in persoonlijke ideeën, overtuigingen en drijfveren en ben je in staat effectiever gedrag te laten zien.  Daarnaast reiken we je de hulpmiddelen aan om dit effectief in te zetten in de praktijk.  Het resultaat is dat je beter en bewuster keuzes kunt maken en meer energie, zelfvertrouwen en autonomie ervaart.